ZKDP: "Fakt' przed "Gazetą Wyborczą" i "Super Expressem"

[2016-09-25 13:21:24]

Związek Kontroli Dystrybucji Prasy podał dane na temat sprzedaży polskich dzienników w maju bieżącego roku.

Pierwsze miejsce zajmuje „Fakt”, którego sprzedaż w lipcu 2016 r. wyniosła 266.363 egzemplarzy, czyli o prawie 4 tys. mniej niż miesiąc wcześniej i o prawie 31 tys. mniej niż rok wcześniej.

Sprzedaż zajmującej drugie miejsce w rankingu „Gazety Wyborczej” wyniosła w lipcu 2016 r. 142.182 egzemplarzy, czyli o prawie 9 tys. więcej niż miesiąc wcześniej i o prawie 11 tys. mniej niż rok wcześniej.

Na trzecim miejscu jest „Super Express”, który zanotował sprzedaż na poziomie 136.316 egzemplarzy, czyli o prawie 8 tys. więcej niż miesiąc wcześniej i o ponad 5 tys. mniej niż rok wcześniej.

Na czwartym miejscu jest „Rzeczpospolita” – 54.022 (minimalnie mniej niż miesiąc wcześniej i ponad 1 tys. mniej niż rok wcześniej)

Dalsze miejsca zajmują: „Dziennik Gazeta Prawna” – 40.217 (minimalnie mniej niż miesiąc wcześniej i minimalnie więcej niż rok wcześniej), „Przegląd Sportowy” – 31.340 (o ponad 3 tys. mniej niż miesiąc wcześniej i o ponad 3 tys. mniej niż rok wcześniej), „Gazeta Polska Codziennie” – 19.153 (o prawie 1 tys. mniej niż miesiąc wcześniej i o ponad 1 tys. więcej niż rok wcześniej), „Puls Biznesu” – 10.107 (minimalnie mniej niż miesiąc wcześniej i minimalnie mniej niż rok wcześniej), „Parkiet. Gazeta Giełdy” – 4.632 (minimalnie więcej niż miesiąc wcześniej i minimalnie więcej niż rok wcześniej).

Piotr Szumlewicz

PPS dlaczego się nie udało, kupię!!!
Zapraszam
LeftRadio - Lewicowe radio
Szukam" Metody interpretacji historii Argentyny" N.Morano

15 grudnia:

1886 - Urodziła się Wanda Krahelska, działaczka PPS, członkini Organizacji Bojowej PPS, współtwórczyni Rady Pomocy Żydom „Żegota”, plastyczka i wydawca

1916 - Urodził się Miguel Arraes, polityk brazylijski, parlamentarzysta. W latach 1993-2005 przewodniczący Brazyliskiej Partii Socjalistycznej. Trzykrotnie wybrany na stanowisko gubernatora stanu Pernambuco.

1935 - Centralny Komitet Wykonawczy podjał decyzję o rozwiązaniu Organizacji Młodzieżowej TUR; młodzi socjaliści zostali oskarżeni przez zachowawcze kierownictwo partii o zbytni radykalizm i sympatie jednolitofrontowe.

1937 - W Hiszpanii siły republikańskie przeszły pod Teruelem do ofensywy w celu odepchnięcia frankistów od Madrytu.

1948 - Początek kongresu zjednoczeniowego PPR i PPS, na ktorym powstała PZPR.

1983 - W Argentynie wydano Dekret o powołaniu Narodowej Komisji ds. Osób Zaginionych (CONADEP). Badała gwałcenie praw człowieka w czasach prawicowej dyktatury wojskowej w latach 1976-83. Udokumentowała 8.960 przypadków "zaginięć".