Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Komentowany tekst

Ukraina - trzy lata po Majdanie

Cytuje Autor Bruno Drweskiego: " Tępota polskich tzw. elit, co się POPiS-ują po kolei od 25 lat...

...to typowe zachowanie krzyczącego z bólu niewolnika, który chce budzić litość nowego Pana i marzy o tym, żeby stać się jego Uncle Tomem, czyli ulubionym niewolnikiem mającym służyć w domu swego Pana, by nie tyrać na jego polach. Takie zachowanie to nie wyzwolenie, to dobrowolne lokajstwo hilfspolizei."
Nie panie Autorze - nie jest trafiony ten cytat.
Nasza polityka podyktowana jest głównie względami geopolitycznymi i dużo jeszcze wody w Wiśle upłynie zanim staniemy się państwem suwerennym na tyle, by wybierać sobie sojuszników .
Ma rację i Walicki i Łagowski, to nie ulega wątpliwości ale oni rozumieją czym jest geopolityka, a Bruno Drweski nie, bo albo urwał się z choinki i cierpi na wrodzona tępotę albo z rozmysłem atakuje Polaków z zamiarem ośmieszenia nas i poniżenia z jakiś osobistych powodów.

autor: tarak, data nadania: 2017-04-08 21:58:53, suma postów tego autora: 3227

to co mam do dodania

zanim zaczniemy rozliczać Ukraińców za nacjonalizm i rasizm, spójrzmy na Polskę, u nas dokładnie tożsame zjawiska zachodzą (wyklęci itp.)

Rosja paradoksalnie pomogła tendencjom nacjonalistycznym na Ukrainie (obok samego Majdanu) zajmując Krym i ingerując w Donbas

wreszcie wikłając się w Donbas doprowadza i tak jeden z najbiedniejszych krajów Europy do jeszcze większego zacofania gospodarczego

Bogatsza Ukraina to mniejszy problem zarówno dla Polski (mniejszy nacjonalizm ukr., mniejsza imigracja zarobkowa za niskie płace), jak i dla Rosji (podobne koszty)

autor: tomasz_rysz, data nadania: 2017-04-09 17:31:02, suma postów tego autora: 1703

TAKO TO LEWICA

Czy wiecie przynajmniej kogo ściągnęliście na tę konferencję? Wasilij Wołga, a nie jakiś tam "Wołogda", właśnie zamieścił na swym facebookowym profilu kuriozalne relacje ze swojej wycieczki po Warszawie i Polsce. Z należnym szacunkiem potraktował jedynie organizatorów. Krytyczne wpisy pod swymi relacjami usuwa na bieżąco. Tacy są ukraińscy politycy.

autor: BB, data nadania: 2017-04-23 07:48:58, suma postów tego autora: 4605

POLSZA NIE ZAGRANICA, KYRICA NIE PTICA