Zwi您kowa Alternatywa przyjmuje pierwsze organizacje cz這nkowskie

[2019-07-27 11:14:01]

Zwi您ek Zawodowy Zwi您kowa Alternatywa przyj掖 w swoje szeregi pierwsze organizacje cz這nkowskie.

Pierwsza zak豉dowa organizacja Zwi您kowej Alternatywy powsta豉 ju 28 czerwca w Zak豉dach Mi瘰nych Peklimar dzia豉j帷ych na terenie P這cka i w jego okolicach. Jej przewodnicz帷 zosta豉 Joanna Su趾owska, a wiceprzewodnicz帷ymi s Hanna D瑿owska i Monika Adamska. Zwi您ek zamierza walczy mi璠zy innymi o dodatki sta穎we i podwy磬i cz窷ci sta貫j wynagrodzenia.

Druga organizacja, Wolny Zwi您ek Zawodowy Pracownik闚 Poczty, do陰czy豉 do Zwi您kowej Alternatywy 26 lipca podczas spotkania zarz康u WZZPP ze zwi您kowcami Zwi您kowej Alternatywy, Wojciechem υbodzi雟kim i przewodnicz帷ym Piotrem Szumlewiczem. WZZPP to jeden z najwi瘯szych i najbardziej bojowych zwi您k闚 dzia豉j帷ych na Poczcie Polskiej, a jego przewodnicz帷ym jest Piotr Moniuszko. Zwi您ek walczy mi璠zy innymi o zmniejszenie nier闚no軼i p豉cowych w firmie i wprowadzenie zasady r闚nej p豉cy za t sam prac. Jest te bardzo krytycznie nastawiony do najwi瘯szych zwi您k闚 dzia豉j帷ych na Poczcie, zrzeszonych w OPZZ i w Solidarno軼i, zarzucaj帷 im wchodzenie w niekorzystne dla wi瘯szo軼i pracownik闚 uk豉dy z zarz康em sp馧ki.

Zwi您kowa Alternatywa jest niedawno powsta陰, og鏊nopolsk central zwi您kow, kt鏎a mo瞠 przyjmowa tak osoby fizyczne, jak i zwi您ki zawodowe. Mo瞠 te tworzy nowe zwi您ki zawodowe jako swoje jednostki organizacyjne. Zarz康 zwi您ku jest dwuosobowy i nale篡 do niego Piotr Szumlewicz oraz Monika 疾lazik. Dzia豉cze Zwi您kowej Alternatywy zapowiadaj, 瞠 w najbli窺zych tygodniach do ich organizacji przyst徙i kolejne zwi您ki.

AM

drukuj pole znajomym poprzedni tekst nast瘼ny tekst zobacz komentarze

Czytaj nasze teksty za po鈔ednictwem aplikacji LewicaPL dla Androida:

Weekend z D帳rowszczakami we Wroc豉wiu
Wroc豉w, Possitive Day, ul. Bogus豉wkiego 41
23-25.08.2019
Lewica na 奸御ku
Siemianowice 奸., ul. Topolowa 1a
20 sierpnia (wtorek), godz. 18.00
Cieszyn: Polska mniejszych i 鈔ednich miast
安ietlica Krytyki Politycznej "Na Granicy" w Cieszynie, ul. Przykopa 20
30 sierpnia (pi徠ek), godz. 18.00-20.00
Szukam ksi捫ki
Poszukuj ksi捫ek
"PPS dlaczego si nie uda這" - kupi!!!
Szukam muzyk闚, realizator闚 d德i瘯u do wsp鏊nego projektu.
wsz璠zie
Petycja o opodatkowaniu ksi篹y

Wi璚ej og這sze...

17 sierpnia:

1868 - Urodzi si Edward Abramowski, polski my郵iciel polityczny. Tw鏎ca idei socjalizmu bezpa雟twowego. Zwolennik kooperatyzmu

1907 - Urodzi si Roger Peyrefitte, pisarz francuski, pionier literatury gejowskiej, autor m.in. "Tajemnych przyja幡i".

1924 - Powsta這 Ukrai雟kie Socjalityczne Zjednoczenie Zwi您ek W這軼ia雟ki (Sel-Sojuz); partia okre郵a豉 si jako klasowa reprezentacja ch這p闚 ukrai雟kich i postulowa豉 stworzenie systemu socjalistycznego.

1942 - ZSRR: Rozpocz窸a si bitwa stalingradzka.

1980 - Gda雟ki Mi璠zyzak豉dowy Komitet Strajkowy przedstawi 21 postulat闚.

1988 - Polska uzyska豉 po陰czenie internetowe ze 鈍iatem - 陰czem 9600 bps do Kopenhagi.

2005 - W Bu貪arii zaprzysi篹ono centrolewicowy rz康 Sergieja Staniszewa (BPS).