Rutkowski odchodzi z Samoobrony

[2001-12-12 14:07:08]

Poseł Krzysztof Rutkowski zamierza opuścić Klub Parlamentarny Samoobrony. Jeszcze dziś na piśmie potwierdzi swoją decyzję i poda powody rezygnacji z członkostwa w Klubie. Rutkowski o swoim odejściu poinformował dziennikarzy na zaimprowizowanej konferencji prasowej w gmachu Sejmu.

Bartek Morzycki

Także poseł Zbigniew Nowak postanowił zrezygnować z członkostwa w klubie parlamentarnym "Samoobrony". Kielecki poseł "S" napisał w liście do Andrzeja Leppera: "Informuję, że 13 grudnia występuję z klubu parlamentarnego Samoobrony RP, dystansując się tym samym od Pana zachowania". Nowak podkreślił, że "nie akceptuje" takich zachowań szefa klubu, jak "oskarżanie pięciu polityków z trybuny sejmowej, a dostarczanie dowodów tylko na dwóch".

Krzysztof Kobrzak

Co dalej z Ukrainą ?
Wrocław
25.04.2019
Zapraszam

24 kwietnia:

1794 - W Warszawie ukonstytuował się klub jakobinów pod nazwą Zgromadzenie Obywateli Ofiarujących Posługę i Pomoc Magistraturom Narodowym w Celu Dobra Ojczyzny.

1906 - Organizacja Techniczno-Bojowa PPS odbiła 10 więźniów Pawiaka.

1916 - Wybuch powstania wielkanocnego w Dublinie; jedną z głównych sił antybrytyjskich była socjalistyczna Irlandzka Armia Obywatelska (ICA) pod dowództwem Jamesa Connolly’ego.

1923 - II Zjazd Młodzieży Wszechpolskiej postulował wprowadzenie zasady numerus clausus (ograniczenie liczby studentów żydowskich na wyższych uczelniach).

1983 - Socjalistyczna Partia Austrii (SPÖ) wygrała wybory parlamentarne.

1988 - W I turze wyborów prezydenckich we Francji François Mitterrand zdobył 34,1% głosów.

2013 - Niedaleko stolicy Bangladeszu Dhaki zawalił się ośmiokondygnacyjny budynek Rana Plaza, mieszczący kilka zakładów odzieżowych. Zginęło 1127 osób, a około 2500 zostało rannych.