Warszawski ratusz skontroluje sny

[2013-04-01 09:22:12]

Warszawski ratusz powołał specjalną komórkę do kontrolowania snów opisywanych przez mieszkańców. Będzie ona działała w ramach struktur Briura Bezpieczeństwa i Zarządzania Kryzysowego.

Rzecznik ratusza Bartosz Milczarczyk stwierdził, że konieczność powołania takiej komórki pokazał sen jednego z działaczy lokatorskich, Jakuba Żaczka który śnił o odciętej głowie prezydent Hanny Gronkiewicz-Waltz i opisał to na jednym z portali społecznościowych. Urzędnicy skierowali wówczas do prokuratury zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa.

Dzięki powołaniu nowej komórki będziemy mogli szybciej reagować na tego typu zagrożenia powiedział Milarczyk. Dodał, że zatrudnieni w niej urzędnicy będą przeczesywać internet w poszukiwaniu opisów niewłaściwych snów o przedstawicielach władz miasta. Jako doradca ma być zatrudniony sierżant Jacek Żebryk, który zajmował się wyszukiwaniem i podawaniem do sądu internautów prezentujących niewłaściwe opinie o misjach polskich żołnierzy w Afganistanie i Iraku.

Jeśli znajdziemy opisy niepokojących snów o władzach centralnych czy samorządach innych miast będziemy się tą wiedzą z nimi dzielić, aby mogły podjąć interwencję. Naszym głównym zadaniem jest jednak ochrona dobrego imienia władz Warszawy stwierdził Milarczyk.

Piotr Ciszewski

Dlaczego młodziez nie głosuje na lewicę ?
Wrocław, ul Kołłątaja 31
28 marca (czwartek), godz. 18.00.
Zapraszam

19 marca:

1844 - Urodziła się Minna Canth, dramatopisarka fińska; akcenty krytyki społecznej oraz problem równouprawnienia kobiet.

1900 - Urodził się Frédéric Joliot-Curie, francuski fizyk, laureat Nagrody Nobla w dziedzinie chemii, członek Francuskiej Partii Komunistycznej.

1965 - Jacek Kuroń i Karol Modzelewski ogłosili list otwarty skierowany do działaczy partyjnych PZPR i młodzieży ZMS.

1993 - Sejm odrzucił Program Powszechnej Prywatyzacji.

2007 - W katastrofie górniczej w kopalni "Uljanowskaja" w Rosji zginęło 108 górników.

2017 - Frank-Walter Steinmeier (SPD) objął urząd prezydenta Niemiec.