Wołanie o Stany Zjednoczone Europy
2016-01-01 20:45:22
Wołajmy o Stany Zjednoczone Europy równych prędkości ze wspólnymi: parlamentem, rządem, walutą, gospodarką, ekonomią, polityką społeczną i armią.
Stać nas na to Europejczyków wszak wywodzimy się z istotnych kolebek cywilizacji współczesnego Świata Grecji i Rzymu.
W cywilizacjach Grecji i Rzymu tkwią korzenie naszych Państw Europejczycy.

Pomysł UE wraz z uzyskaną w Europie równowagą między NATO i Układem Warszawskim na czele z ZSRR, mimo, że ZSRR i Układ Warszawski formalnie się rozpadły dał już Europie ponad 50 lat spokoju i niesamowitego rozwoju nauki oraz gospodarek europejskich...
Warto tego nie zaprzepaścić.
Jeżeli Europa, czyli UE da się napuścić skrajnym liberałom z USA na konflikt czy eskalację konfliktu z Rosją to uważam, że UE wykopie sobie grób.

Rosja zawsze była w Europie, co ważniejsze Rosja zawsze chciała być w Europie a to, że ma swoje interesy to UE powinna uszanować i z nią pertraktować by uzyskać konsensus w stosunkach z nią.
Rosja to nie jakiś tam kraik typu Korea Płn. to rasowe mocarstwo atomowe i Panowie z Polskiej Prawicy nie zapominajcie o tym próbując jak ratlerek szczekać a może kąsać naszego Wielkiego Sąsiada, bo wyparujecie w świetle grzybów atomowych i termojądrowych a my zwykli obywatele RP razem z Wami.
Już B.Prus nasz wspaniały pisarz pozytywista pisał w swej powieści Lalce ...Polska i Polacy powinni z Rosją handlować a nie walczyć.

Ja lewicowiec socjaldemokrata pójdę dalej niż B.Prus

Europa powinna z Rosją handlować i współpracować a nie konfliktować się czy walczyć.

Dlatego byśmy mogli żyć Tu na Tej Ziemi jak mówił J. Paweł II powinniśmy my zwykli Obywatele Polski, ale także Lewica Polska wesprzeć pomysł greckiego polityka i ekonomisty Janisa Warufakisa...
Jest to pomysł powołania do życia "paneuropejskiego ruchu politycznego", który poprzez dążenie do "demokratyzacji Unii Europejskiej" ma zapobiec rozpadowi Wspólnoty.

Walczmy o Unię Europejską a SZE (Stany Zjednoczone Europy) będą jej logiczną konsekwencją.

Let us call for a United States of Europe of equal speed with common: Parliament, Government, currency, economy, economics, social policy and the army. To get us to that Europeans, after all, have different cultural backgrounds essential are cradles of civilization in the modern world of Greece and Rome.
In the civilizations of Greece and Rome are the roots of our Europeans Countries.
Fighting for the European Union and the SIX (the United States) will be its logical consequence.

Russia has always been in Europe, and, more importantly, she wanted to be in Europe and that it is their interests that Europe should respect that and to negotiate with it to get a consensus on relations with Russia.
Europe should trade with Russia and work together and not be in conflict or battle.

poprzedninastępny komentarze