Blood & Honour popiera Marsz Niepodległości

[2011-11-03 09:35:58]

Organizacja Blood & Honour zachęcała na swej stronie internetowej do udziału w Marszu Niepodległości. Plakat reklamujący to wydarzenie, który wcześniej zamieściły m.in. "Uważam Rze" i "Najwyższy CZAS!", zniknął z witryny neonazistów po reakcji organizatorów marszu. Wykluczamy obecność przedstawicieli środowisk neonazistowskich na Marszu Niepodległości - stwierdzili oni w swym oświadczeniu.

O tym, jak mało wiarygodne jest potępienie nazistów przez ONR i Młodzież Wszechpolską, świadczą kontakty tych organizacji i ich tegoroczny udział w festiwalu Magyar Sziget, gdzie sprzedawano "Mein Kampf" - skomentował Łukasz Korda z Porozumienia 11 listopada.

Decyzja organizatorów Marszu Niepodległości spotkała się z negatywnymi reakcjami w sieci. Chłopaki z B&H dostali maila, żeby zdjąć reklamę marszu. Za chwilę może dostaną, że są niechętnie widziani na Marszu. Zamiast wszystko robić razem, znów podziały - napisał użytkownik Supporter na forum kibice.net. Posty utrzymane w podobnym tonie po kilkudziesięciu minutach zniknęły ze strony.

Podczas Marszu Niepodległości w 2007 r. przedstawiciele Krwi i Honoru przynieśli ze sobą transparenty C18. Combat 18 to bojówka B&H, która w Wielkiej Brytanii podkłada bomby pod kluby gejowskie.

Członkowie Krwi i Honoru propagują hasła neonazistowskie oraz prowadzą serwis RedWatch.

Piotr Kuligowski

Z czego wynika przewaga mediów prawicowo-liberalnych w Polsce?
Wrocław, ul. Kołłątaja 31
24 maja (czwartek), godz. 18.00
Zapraszam
LeftRadio - Lewicowe radio
Szukam" Metody interpretacji historii Argentyny" N.Morano

24 maja:

1743 - W Boudry urodził się Jean-Paul Marat, francuski polityk czasów rewolucji francuskiej, dziennikarz i lekarz, wolnomularz.

1945 - Utworzono Uniwersytet Łódzki, Politechnikę Łódzką, Politechnikę Gdańską i Politechnikę Śląską.

2013 - Rafael Correa został zaprzysiężony na trzecią 4-letnią kadencję.